Hvad er kropsterapi

I en verden med ufattelig mange forskellige behandlingsmetoder, kan det være svært at finde ud af hvad de kan hver især. Så jeg vil her forsøge at beskrive hvad kropsterapi er i mine øjne.

Inden jeg stiftede bekendtskab med kropsterapi, vidste jeg stort set intet om hvad det ville sige at arbejde med kroppen. Havde egentlig nok ikke rigtig mærket den i mange år, og det gik op for mig, at kroppen var den sidste brik i det puslespil jeg ikke helt kunne få samlet. Jeg havde arbejdet med mig selv på mange måder, mest mentalt og spirituelt, men det var som om jeg mærkede at der var et lag mere, end det jeg havde kigget på, og havde faktisk nok ikke tilegnet den så stor betydning. Og så mødte jeg kropsterapi…


Jeg fandt ud af at kroppen, psyken og sjælen hænger sammen, og at de tre dimensioner unægteligt påvirker hinanden dagligt i alt hvad vi gør, tænker, mærker og er.. Og derfor giver det så meget mening når man i kropsterapien arbejder med alle tre dele. Det handler om at finde ind til kernen, dvs årsagen til smerten, spændingerne, stressen, traumet, eller de uhensigtsmæssige mønstre eller blokeringer som du ikke længere ønsker at leve med.. Det handler om at hjælpe kroppen til at åbne for de selvhelbredende kræfter vi alle besidder.

Behandlinger kan være lige så forskellige som vi er som mennesker, så jeg møder dig lige der hvor du er, og ser hvor du har brug for hjælp. Ved at åbne op for energibanerne i kroppen via akupressur, pulserende massage, zoneterapi, lymfedrænage, dybe afspændende tryk og åndedrætsteknikker, kan vi komme helt ind og finde kontakt til de steder hvor vi har hengemt gamle følelser, mønstre, overbevisninger eller traumer. Vi kan åbne op til det slidte eller overaktive nervesystem, så du kan finde ro i din krop og mærke hvem du egentlig er… For inde bag alle de ting vores krop gemmer på, ligger vores indre kerne, og den vi allerhelst vil være! Samtidig er det der det er allersværest for rigtig mange at være, for det kræver at vi tør sætte gang i en proces og møde os selv og vores mønstre på godt og ondt. Men når de så sættes fri, vil vi undre os over hvorfor det var så svært at komme i gang… men alting lander når vi er klar - vi kan ikke presse en afspænding eller forløsning igennem. Derfor er det meget vigtigt for mig at sige, at det i stor grad er din vilje til at give dig hen, der er afgørende for hvor dybt du kommer i en behandling, og jeg står ved siden af dig, skaber rammen, holder, støtter og hjælper dig hele vejen igennem, så du kan føle dig tryg og starte transformationen til et nyt og bedre liv…

Her virker det:

  • Fysiske spændinger i kroppen
  • Stress
  • Smerter
  • Uhensigtmæssige mønstre
  • Traumer
  • Beroliger nervesystemet
  • Healing af indre barn
  • Indre ro
  • Skaber livsretning og flow


Det kan du forvente:

At du vil føle dig mere afslappet bagefter, som om du har mere plads indeni, og at du begynder et indre arbejde, og en proces der er gavnlig for hele dig.

Hvordan foregår en behandling:

Når du kommer til mig, sætter vi os ned en stund og snakker lidt om det du mærker er på spil for dig, og hvad du ønsker hjælp til. Når vi sammen har sat intentionen for behandlingen, kommer du op på briksen, hvor du ligger i dit undertøj med et tæppe henover dig.

Det er vigtigt for mig at du føler dig godt tilpas, så jeg inviterer altid til at man kan sige hvis der er noget jeg skal tage særligt hensyn til, eller hvis der er noget der føles ubehageligt eller svært for dig, så ændrer vi strategien, så du føler dig tryg og mødt. Jeg vil også stille nogle spørgsmål undervejs for at tune ind på hvordan jeg hjælper dig bedst muligt.

Jeg begynder herefter en dybdegående åbning af hele kroppen, via massage, pulsering, afspænding og tryk, samtidig med jeg guider dig i din vejrtrækning, da den er essentiel i forhold til at kunne slippe spændinger og mærke din krop.

Efter behandlingen runder vi altid af med en snak, hvis der er noget du har brug for at vende. Det er vigtigt for mig at du føler dig samlet og rolig inden du tager hjem.

Reaktionerne på en behandling kan være meget forskellige. Nogen føler sig dybt afslappet, andre bliver enormt trætte, nogen slår en prut :) og andre kommer måske i kontakt med en vrede, sorg, eller tristhed der gør at de reagerer, og det er helt okay. Der er plads til alt hos mig, og jeg tager hånd om det der dukker op, sammen med dig, jeg giver plads til at du kan være i processen, og støtter dig imens. Nogen gange kan det sætte en reaktion i gang som man måske først mærker i dagene efter, vid det er helt som det skal være, og at det ikke er en blivende tilstand, især hvis du tillader dig selv at være med det og bearbejde det i processen. Man må derfor også altid skrive til mig, hvis der dukker noget op når man kommer hjem som man ikke helt kan finde en plads til eller forstå…

Jeg har naturligvis tavshedspligt og alt hvad der bliver sagt hos mig, bliver her…